REJS DIG DER HVOR DU VÆLTEDE – OG KOM STÆRKT TILBAGE

NEXT STOP – CYKLING og PARIS-ROUBAIX :-)
 
En lidt mindeværdig dag i dag:
 
– i 2013 jeg kommer hjem fra en rejse og beslutter at jeg vil gennemføre Halv Ironman og jeg køber udstyr og intensiverer træning.
 
– i 2014 løber jeg VM Halvmarathon og laver PR på 1.27
 
– i 2015 jeg er lige ved at gå ned med flaget af stress men når at vende skuden nøjagtig i tide til jeg ikke bliver syg.
 
– 29. Januar 2016 jeg styrter på cykel og brækker hånden
– 29. februar 2016 jeg klipper min gips op og springer direkte i poolen i Bellahøj.
– 29. marts 2016 jeg er tilbage til bjergcykling, nedkørsler, træning og fart.
 
Jo jo der sker ting og sager i fruens liv 😉
 
EVNEN TIL OVERLEVELSE
Denne vinter har budt på nogen flere udfordringer, end jeg før har prøvet på en og samme tid og jeg synes nok lige at min evne til at overleve er blevet prøvet noget så voldsomt af. Men hvad – det giver nu også en utrolig stærk fornemmelse af, at man alligevel godt kan klare meget mere, end man egentlig går og tror
 
Der har været mange oplagte grunde til at jeg kunne ha smidt håndklæde ringen og sagt STOP ⛔️ Men sådan vil jeg det ikke ❗️
 
LØB I MÅL TIL VM MED OVERREVET SENE
Det startede med, at jeg jo i fornemmeste stil 100 meter inden målstregen til Ironman VM på Hawaii lige ved og næsten rev min svangsene i venstrefod over. Men hvad så prøver man også at bestige verdens flotteste podie på krykker og får hjælp af Mr. Ironman himself
 
I knapt 3 uger blev et par krykker blev min bedste ven. Der er langt fra Hawaii til DK, og man bliver ekstra glad for at have rejseforsikringspapirerne i orden
 
I DK blev jeg tilset af 5 forskellige læger og de var alle sammen enige om at jeg havde gjort det godt (på den ikke så fede måde).
Umiddelbart var en operation eneste udvej
 
Det er noget rigtig skidt at operere i fødder, og i stedet besluttede vi at give foden en chance… Ro og immobilitet og minimal belastning til at vokse sammen og senere være klar til grundig genoptræning
 
DELVIST OVERREVET SVANG
NYT ARBEJDSLIV – PÅ KRYKKER
Med en stor portion tålmodighed holdt jeg den total immobil og derefter kun minimal belastning
 
Er I klar over hvor vanskeligt det er, netop at starte ud som selvstændig erhvervsdrivende med nyopstartet firma, bo alene og ikke kunne gå. Det er godt at man godt kan lide udfordringer, og humøret har som sådan heller ikke fejlet noget, for jeg ved at det gode humør og smil er vejen til et sundt og stærkt sind – og så klarer man i øvrigt også bedre modstanden.
 
Med tålmodig tog jeg skaden yderst seriøst – det handler jo egentlig ikke om jeg kan komme til at løbe igen, det er langt vigtigere end det. Det gælder min videreførlighed i det hele taget jeg vil også gerne være frisk og rørig som 85 år for jeg skal nemlig leve længe.
 
Lige fra den akutte fase, fik jeg behandling fra ProBodyCare og BioMekanikeren, hvor Patrizia og Kenneth behandlede med K-Laser Scandinavia. Det havde virkelig en god effekt arvævet blev løsnet op, det gav mere smidighed og øgede mobiliteten
Jeg fik laser et par gange om ugen til at begynde med, og fulgte et bestemt behandlings program
Jo der var styr på det og ingen tvivl om at kroppens egen sårhelingsproces blev fremskyndet. Derudover gjorde jeg alt hvad jeg kunne for at undgå kulde og kolde fødder, det sænker nemlig blodtilførelsen og sårhelingen forlænges.
 
Lægens ord med at tålmodigheden vil komme mig stærkt til gode senere, han havde så sandelig ret i det. Og det holdt mig fast – for selvfølgelig kan det være vanskeligt at holde sig i ro, når man som jeg er glad for at være fysisk aktiv. Men seneskader skal tages alvorligt og de tager tid at genopbygge.
 
MIN EGEN TRÆNER
Jeg valgte også at koble af fra mit ellers faststruktureret træningsprogram, det stressede mig gevaldigt at jeg ikke kunne følge det
 
Nogle dage var gode og jeg kunne fint tage i svømmehallen, mens andre dage kunne jeg knapt komme ud af sengen. Alle skridt og bevægelser der skal gøres, koster ❗️Man finder ud af hvor mange skridt der skal tages for bare at handle en liter mælk eller hvor mange skridt der skal tages fra cykelparkeringen, til billetlugen i svømmehallen, til omklædningen for at hoppe i bassinet
Heldigvis kunne jeg nemlig bruge min bycykel, og det gjorde tilværelsen noget lettere.
 
I stedet nød jeg den træning jeg nu kunne, at have tid og overskud til de yderst betydningsfulde mennesker jeg har i mit liv
At tage den med ro, bygge platformen for mit firma – og ikke mindst smile og være oprigtig glad for de store oplevelser, resultater, venskaber Triathlon sporten de seneste 3 år har givet mig ☺️
 
1. Januar snørrede jeg skoene og nappede 2,5 km løb og siden er det kun gået mere og mere frem og på vej til igen at udvikle og forbedre mit løb. Jeg har ikke mit grundniveau endnu, men det kommer ligeså stille. Distancen er på plads og der kan stille og roligt bygges mere intensitet på.
 
Den store fremgang, jeg har gjort på løbet efter en alvorlig skade havde jeg nok ikke haft, hvis det ikke havde for den kæmpe støtte og opbakning jeg fik fra venner, familie, min træner og ikke mindst de dygtige behandlere der har hjulpet mig. Jeg er utrolig taknemmelig for det ☀️
 
STÆRK START I 2016
Januar startede rigtig godt ud – og endelig kunne jeg starte rigtig op på træning igen. For at indhente det forsømte tog jeg til Spanien for at få trænet en masse cykling ☀️ og fordi kroppen heler og kommer sig hurtigere i varmen.
 
VOLDSOMT STYRT OG BRÆKKET HÅND
 
Det var en yderst kort fornøjelse, blot efter en time og et kvarters cykling ramte vi en nedkørsel med utrolig dårlig asfalt. Min Garmin sluttede på 65 km/t jeg forudså mit styrt og inden jeg nåede at tænke meget mere tog jeg en ordentlig flyvetur og styrtede i asfalten. Ren refleks rejser jeg mig op med det samme – og jeg er virkelig sur jeg mærkede heldigvis hurtigt at kroppen havde det godt arme, ben, knæ, kraveben alt ok….. Men den venstre hånd og mit ansigt – ik for godt og jeg blev bange for at have fået indre blødninger.
Heldigvis var jeg jo i yderst godt selskab. Anders, Kenneth og René gjorde på alle møder situationen tryg og god og sikrede at jeg kom i godt behold på skadestuen
 
Jeg kunne så tage retur til DK med en hånd i gips og yderst forslået ansigt igen sat tilbage – men mest af alt yderst taknemmelig for at være i live og at det kun er et ukompliceret brud i venstre hånd
 
TÅLMODIGHED, TID, RO, HVILE og hjælp fra de rette
 
Så er det på den igen, med tålmodigheden, med roen og med visheden om at det nok skal gå, nok skal blive godt igen ☀️
Fuldopmærksomhed til pleje af mine sår, særlig i ansigtet – godt jeg ved en masse om sårpleje og har sygeplejekompetencerne i orden
 
Jeg skyper med min træner og vi får lavet en super god plan så jeg kan holde kroppen i gang selvom den er bundet ind i gips
Det er min bedste medicin og min livline
Samtidig må jeg igen geare ned, acceptere at jeg nu ikke kan tage så meget rundt og at ALT tager helt ufattelig langtid kun med en hånd og at jeg mentalt og psykisk er rigtig træt
Det var hårdt ja – men jeg som selvstændig erhvervsdrivende duer det altså ikke at blive liggende – man må sørge for at rejse sig og være stærk. Heldigvis kunne jeg passe mine instruktør jobs i spinningslokalet og i svømmehallen – jeg så farlig ud, men det var fantastisk at jeg kunne passe de jobs og projekter jeg jo netop har startet op
 
Jeg sørger for at sove ekstra, spise sundt, ikke noget med at gå på kur nu, kroppen skal have ALT det vigtige byggemateriale den har brug for hellere lidt for meget end for lidt. Ekstra tilskud af vitaminer og mineraler som kinesiolog Christina fra Sund og God Sport hjælper mig med at tilpasse – sammen lagde vi en plan. Jeg var tilbage til laserbehandling for alle mine skrammer.
 
FRA GIPS TIL POOLEN ✂️
Jeg skyndte mig at klippe gipsen op, det er en måned siden nu og siden der har jeg kørt hårdt på med træning. Jeg begynder nu for alvor at turde sætte en racerplan op, og den er ligeså ambitiøs som den plejer at være. Men der er sket flere forandringer og mine vilkår er anerledes nu. Jeg fornemmer jeg er kommet rigtig stærkt tilbage i alle 3 discipliner og jeg kan nu få den grundtræning jeg ikke har kunnet få i vinters
 
SELVSTÆNDIG IVÆRKSÆTTER og ELITESPORT ✨
 
Det bliver en spændende kombi, begge dele er nødvendigt da de kombinerer og er afhængige af hinanden. Mine kunder, atleter og kursister er alle vigtige ☝️og af stor betydning og jeg sætter pris på at vi har fundet sådan nogle gode og stærke samarbejdsaftaler
 
Min egen sport skal der være plads til, det er en så fastdel af min hverdag uanset hvilket job jeg så end har. Sådan har det nu faktisk været altid og handler nok i bund og grund om en prioritering ✊
 
Følg udviklingen i min (endnu lille, men voksende) virksomhed Mathorne Performance
 
STYRT DER STYRKER
På min rejse her i Spanien har jeg prioriteret at cykling skal der til. I går genså jeg det sted hvor jeg styrtede sidst og det lavede jeg en lille video om – det er en del af min forberedelse og træning til at komme styrket tilbage og den faktor skal man ikke negligere.
 
ÅRETS FØRSTE LØB – BARE EN OPLEVELSE, BARE FOR SJOV
Forårsklassikeren Paris-Roubaix ☺️
 
Det synes måske vanvittigt og tro mig jeg har fået mange mærkelige kommentarer med på vejen. Men den 9. april skal der køres cykelløb, det er blot for sjov, men det skal nok gå godt. Vejret er en reel ubekendt faktor – er det for dårligt/koldt eller vådt udgår jeg. Der skal ikke tages chancer og jeg skal ikke komme til skade – sådan er det
 
TRO PÅ DIN PLAN, PÅ DIG SELV og FIND ET BULLSHIT FILTER
Hvad andre mener eller synes skal man holde helt udenfor – jeg hører ofte mange sjove fortællinger og historier om mit liv helt generelt, om min sport og om hvordan mit privatliv er…. det er ind imellem lidt skræmmende og ind imellem stærkt underholdende. Mest skræmt bliver jeg dog af de tolkninger og konklusioner der lynhurtigt bliver til sandheder…. Men hvad….
Min tidligere træner sagde altid: “Cecilie det er bare folk der snakker, tag dig ikke af det.”
Det har jeg heldigvis lært af – han er en klog mand, og en af dem der er værd at lytte efter.
 
Det er nødvendigt at tro på sin egen plan, være vedholden, lyt til de rette mennesker og vide hvornår du skal koble dit bullshit filter til. En lidt sårbar sjæl som mig, kan naturligvis godt have svært ved ikke at lade mig gå på af folks meninger. Men livet har heldigvis lært mig at der ofte gemmer sig en grad af misundelse og usikkerhed i budskabet.
Det er de sunde, stærke, opbakkende relationer der i sidste ende er givende – dem der støtter når det både går skidt og når det går rigtig godt :-) – og den kerne af personer har jeg heldigvis rigtig godt på plads i mit liv. De ved hvem de er, jeg forsøger alt hvad jeg kan at prioritere dem højt, dem vil jeg for alt i verden ikke undvære, nogen træner jeg med, nogen drikker jeg kaffe med og andre chiller jeg med :-)
 
Hver ting til sin tid giver for mig den helt rette balance :-)
 
LAD 2016 KOMME AN
Jeg klør på, arbejder videre, bliver klogere, bliver stærkere, bliver dygtigere – 2016 bliver et stærkt år og jeg vil som de øvrige to år dukke op på startstregen ved Triathlon konkurrence – med nye store personlige mål og med smil på læben og glæde ved at have mulighed for at være med.
 
NYE SAMARBEJDSPARTER OG NY TRÆNER 2016 – OHH YIR :-)
Nogle gange er det nødvendigt at tænke anerledes, mine vilkår er anerledes, jeg starter sæsonen op med to traumatiske skader (dvs. ikke overbelastningsrelateret skader). Skal man komme stærkt tilbage efter det, kræves der særlig viden og ekspertise. Jeg er derfor også utrolig stolt over at blive en del af team Kaiser Sport og Ortopædi – de er en af de førende og måske Danmarks bedste til at finde rette løbesko, og jeg ved at Saucony, Saucony Danmark plus særlige indlæg fra den dygtige fys i Kaisersport, simpelthen er rette kombi for mig.
 
Fremover vil jeg løbe over stepperne i tøj fra det gode klassiske mærke @fusion, de ved heldigvis hvad der skal til når man som som triathlet er afhængige af tøj til 3 forskellige sportsgrene og i sagens natur er nødt til at have forskelligt udstyr og forskellige samarbejdsparter – ikke så meget pis – skønt og så bæreres tøjet også med en stor portion stolthed, og den slags shiner :-)
 
Det er også med glæde, at jeg kan forsætte det ret så fantastiske samarbejde med Allan og drengene i A-H Cykler, de er bare guldværd. Der kan du være sikker på god service, levering, altid hurtig og venlig betjening – og et bolche 😉 Endnu et år Allan – jeg er vild med det :-)
Jeg vil også forsætte med at være guldfisk i dragter fra TYR Sport, TYR Danmark. Jeg er temmelig kræsen med mit udstyr, og jeg går helst ikke på kompromis med kvalitet – det skal simpelthen spille og være i orden, ellers har det ingen interesse. Som tidligere svømmer ved man hvor stor en betydning en dragt har, og så er det jo drøn flot badetøjet fra Tyr.
 
FRA EN COACH TIL EN ANDEN COACH
Jeg har skiftet træningsform, lige nu tåler jeg ikke den korte og hårde træning som jeg ellers har været glad for. Min krop siger simpelthen nej tak. I stedet holdes intensitet nede og der er kommet mere længde på. Det har føri tiden kedet mig gevaldigt, men nu mærker jeg glæden og interessen ved den måde at træne på.
 
Selvom jeg coacher andre, så lader jeg mig også coache – det er en nødvendighed, hvis man gerne vil være dygtig til det man gør, performe og blive bedre. Det er en svær beslutning og svært valg at finde rette træner, for jeg er nok ikke en helt let størrelse at have med at gøre. Men jeg er sikker på jeg har fundet rette match i den tidligere protriatlet Lisbeth Kristensen. Hun udfordrer mig, planlægger min træning og holder snor i min ivrighed. For mig er online coaching via en træningsplatform som Training Peaks og samtaler på Skype mere end tilstrækkeligt til at jeg gør mig bedste hver gang jeg starter mit træningspas. Jeg har dyb respekt for Lisbeths egne resultater og store sportspræstationer, men jeg har endnu mere respekt for hendes måde at coache på. De to ting behøver nemlig ikke at hænge sammen, fordi man er en god atlet er man ikke nødvendigvis en god coach og omvendt.
Lisbeth Kristensen Coaching og ProBodyCare sørger for at holde hånd i hanke med min fysik – ind imellem kan nemlig godt blive lidt utålmodig, men jeg tror på planen og jeg overholder planen…. vigtigt!
 
Og at jeg kan fralægge mig planlægning for min egen træning. Giver mig ro i hovedet til at være en dygtig coach for de atleter jeg coacher :-)
 
TILBAGE TIL TRÆNINGEN OG ARBEJDET :-)
Og nu må jeg vidst se at komme retur til en spændende mailboks, til programplanlægning og feedback til de atleter der følger og er en del af Mathorne Performance. Dagens startede med en mobility-session for at løsne benene op efter den hårde cykeltræning i går eftermiddags, senere skal der svømmes og løbes intervaller.
 
Endnu en gang TAK TAK TAK – for at i har lyst til at følge min hverdag, mine daglige bedrifter, udfordringer og mål jeg ikke kan lade vær med konstant at sætte :-)
 
More to come – i will be strong and I am on my way back in business
 
Hej så længe – håber i har haft en god påske og er vendt godt retur til hverdagen.- Lad træning være en fast rutine i din hverdag, så holder du dig selv sund, stærk og fyldt med energi :-)
 
Adios