IRONMAN PÅ SØNDAG I SKØNNE KØBENHAVN

Det er ved at være oppe over, der er ironman feber i København. Det er på grænsen til kogepunktet, og kulminerer formentlig med en højfebril søndag eftermiddag i det centrale København.  I 2013 var det min første Ironman, på søndag er det den sjette. Meget er sket de seneste 2 år og det er et tilbageblik værdigt.

Facebook var så venlig forleden dag, at minde mig om, hvad jeg de seneste år lavet i netop denne periode. Det er faktisk en ret fin feature, som tvinger os lidt ufriviligt til at se tilbage. Er der noget billeder kan, så er det at gemme på stemninger og oplevelser, der lynhurtigt genkaldes.

I 2010: jeg arbejdede som Traumesygeplejerske i Sverige

I 2011: Jeg var på roadtrip i Spanien

I 2012: Jeg backpackede i Costa Rica

cropped-Fotolia_81538292_XL-Kopi.jpg

Den 18. august i 2013: Jeg lavede min første Ironman i København Netop den stemning er ikke svær at genkalde. Følelsen, stemningen, fornemmelsen og ja selv smagen af dagen glemmes ikke sådan lige. Den første ironman er bare noget ganske særligt, og selvom jeg på intet tidspunkt var i tvivl om jeg kunne gennemføre, så var nervøsiteten på sit højeste. For hvordan vil dagen forløbe, ville jeg drukne, styrte på cyklen, knække kæden eller kravle igennem det marathon?

Svømningen skulle nok gå, cyklen jo jo og koncentration om ikke at køre for hårdt, løbedelen….uhh jeg har aldrig løbet marathon før. Det var lidt af en udfordring der lå og lurede. Jeg var nervøs, selvfølgelig var jeg det, men jeg forsøgte at holde hovedet koldt så godt jeg kunne. Der opstår meget hurtig en masse hype omkring sådan et stort stævne, expo, race briefing en masse spørgsmål og spændinger hænger i luften og alle andre atleter er sådan lidt uforløste og rastløse… Jeg holdt det hele lidt på afstand …. og så var der hele den der Hawaii-snak der pludselig blev aktuel efter Challenge blev opkøbt af Ironman.

svøm CPH 2013

 

Startskudet går og vi er i gang…

Nervøsiteten lige inden startskudet lyder sider næsten stadig i maven. Det faktisk ret ulideligt, tanken om at der ligger 11 timers hårdt arbejde for, er en smule uoverskuelig. Nej ny tanke, opdeling af disciplinerne, én af gangen så går det lettere. Afsted i vandet fokus på at finde rytmen…. okay nu kører det, og inden længe er det næste disciplin.

Op på cyklen, med Kronprinsen bag mig, var publikum og medier ekstra klar og parate på en masse hep. Lidt surrealistisk at så mange mennesker var på ruten den søndag. Flere råbte mit navn…. måske fordi det stod med store bogstaver på racedragten 😉

Men et sikkert energiboost – så ja tak :-)

Publikums hep, speakerem, musikken alt sammen var det med til at give en ret vanvittig stemning, lige fra jeg kom op af vandet, til jeg skulle cykle over Geelsbakke og ikke mindst inde på løberuten, hvor gaderne var omdannet til en stor fest. Jeg glemte helt hvor meget jeg egentlig hader at løbe… jeg løb bare… og fik en følelse af at blive båret igennem en fest der var i gang.

Selvom jeg faktisk havde et temmelig solidt forspring efter cyklingen i min age group på 19 min. var det ikke nok til at holde 1. pladsen – Lyn hurtige Signe Nyby overhaler mig nemlig med sølle 5 km tilbage og jeg taber med under et minut til hende – dette er senere døbt Nyby-finten. Faktisk var jeg fuldstændig lige glad… for det var aldrig målet at vinde, blot gennemføre og få en god oplevelse. Heller ikke tiden var styrende, jeg anede den faktisk ikke førend jeg var i mål på 9.57.33 –  og Rasmus Henning kunne lykønske med en super stærk præstation :-)

cecilie kvalifikation

Fra højre: Thomas Rohde, Cecilie Mathorne, Lillan Glümer Photocredit: "Steineren the man"

Ironman nr. 6 på søndag og jeg er stadig min egen værste konkurrent…

Når jeg racer, er jeg udelukkende i konkurrence med mig selv og mine egne ambitioner. Jeg giver mig selv en oplevelse, jeg presser min krop hvad der er muligt og så rækker resultatet så langt det rækker. Det er nu ofte ganske godt, podieplaceringer, og det kan man ikke andet end at være stolt af.

MEN… når det så er sagt, så vil jeg også godt indrømme at netop på søndag…. når jeg stiller til start, så håber jeg faktisk at vinde… Ikke for at blive nummer 1, det er ikke målet i sig selv (selvom det altid er fedt at vinde stævner). Nej så er det for at vinde den ene adgangsbillet til VM der er muligt i min aldersklasse. Jeg vil nemlig rigtig gerne afsted til Hawaii igen :-)

Der skal kæmpes…

Der er rift om den enkelte adgangsbillet, 50 stærke og velforberedte kvinder er tilmeldt i min age group. Der vil med garanti blive kæmpet hele vejen til målstregen, sådan skal det være i en konkurrence, det er jo i bund og grund derfor vi stiller op. Den der er stærkest og hurtigst vinder – og alt kan ske under en Ironman og så mange timers arbejde.

IMG_0884

7 uger siden sidst men formen er god

Det er blot 7 uger siden min seneste Ironman i Frankfurt. Siden da har jeg holdt træningen i skak. Sammen med coach Aleksandar har der været langt en plan, der har været ambitiøs men god. Mine forberedelser har været gode, og jeg har gjort hvad der for mig som menneske har været muligt. Dette inkluderede en lille ferie, godt nok sammen med min cykel og god bjerg træning i det sydlige spanien.

Tak til Elektrikeren for pumpe og ruteplanlægning, I’ll be back :-)

IMG_0794

Jeg prioriterede også at slappe helt af, lade mentalt op glemme alt om triathlon sport og træning og bare hygge mig sammen med de meget gode mennesker jeg var sammen med dernede.

De skal have en helt særlig hilsen, for jeg er sikker på at de is vi har spist, det vi har grinet, klatret over muren og badet i poolen alt sammen har bidraget til at jeg nu kører ekstra hurtigt på cyklen og holder kadencen højt på løbet. Morten Wagner, Mia Wagner, Cecilie Venø, Jonas Dalhoff og Kasper Vissing god sommer i jeres selskab – I like :-)

IMG_0805

For mig er balancen i livet forsat det vigtigste, at blive fyldt op og beriget på alle livets forskellige konti. Jeg elsker sporten, jeg træner på når jeg træner. Når jeg ikke træner, nyder jeg det ikke handler om elitesport, træning, korrekt kostsammensætning. Men ind imellem lade impulsen styre og tage dagen for lige nøjagtig det den bringer. Og faktisk er jeg ret sikker på det for mig til at holde den høje motivation.

IMG_0788

Hvorfor gør jeg det igen og igen?

…fordi jeg ikke kan lade vær – jeg er motiveret og drives af udfordringer. Det er en oplevelse jeg giver mig selv som menneske. En rejse sammen med mig selv og min krop mod et stort mål, jeg gør mig umage og ønsker at performe når det søndag går løs i København.

Er det din første ironman på søndag?

Nyd din dag og lad dine gode forberedelser vise dig vejen. Du har gjort det alle delene før, denne gang gør du det på en gang. Tag dig selv i hånden, smil til de andre atleter og nyd at være en del af et kæmpe set up :-)

Be your own no. #1

10477012_620824064704686_6411845685749778871_n

Start på søndag kl. 7.05 bib nr. 43

VI SES :-)