ER DU HANGRY?

 

“Uden mad og drikke dur helten ikke” 

Hangry et nyt udtryk, jeg fornylig stødte på. Og det er en hel genial sammentrækning af ordet Hungry og Angry – er du sulten bliver du hurtigere sur – Du bliver Hangry.

Vi kender det jo godt, blodsukkeret er lavt, vi er irriteret og trætheden sniger sig ind. Det må noget indenbords, men vi har lidt travlt og på vej videre til det næste. Så vi vælger en hurtig snack for at reparere os selv.

Vælger du bananen eller kagen?

Du kunne tage det sunde valg (fx. en banan og et stort glas vand). Men i stedet tager du tre ret tarvelige småkager og en kop kedelig kaffe. Småkagerne giver en hurtig sukker tilfredsstillelse og kaffe smager bare af mere end vand.  Vupti du får flere behov stillet på en gang – men det er en kort fornøjelse for der er ikke meget næring i sidst nævnte løsning, dit blodsukker stiger hurtigt men falder endnu hurtigere, og så er det forfra igen.

Hangry fælden. 

Du har egentlig været standhaftig, spist sundt indtil nu, det går rigtig godt, en af de gode dage. Men så var der lige en kollega der havde fødselsdag, skulle på ferie, kom hjem fra ferie, et projekt der skulle fejres, det regner udenfor eller en af de 117 andre årsager til, hvorfor vi også i dag skal have kage på jobbet.

Du er røget i fælden i dag og tænker…. fra i morgen er det de nye (sunde) boller der er på suppen.